Företagsfoto som konstart

En bild säger mer än tusen ord. Jaja, du har också hört det förut. Men det ligger mycket i det, och framför allt är det stor skillnad på de bilder som folk i allmänhet tar, när de då och då plockar fram kameran (eller mobilen), jämfört med de bilder som en professionell fotograf Stockholm åstadkommer. Yrkesfotografen har fotograferat varje dag, i åratal, kanske decennier. Hen vet allt om bildkompositioner, beskärningar, filter och olika objektiv.

Wow-känsla

Men att kunna det tekniska är trots allt inte mer än vad en snickare behöver veta om hammare och hyvel. (Förlåt alla snickare, inget illa ment.). Det som fotoproffset också måste ha är den kreativa känslan. Behovet av att varje bild ska ge något extra något utöver det vanliga – konstnärlig höjd, kallas det ibland. Betraktaren ska få en wow-känsla. Snickaren kan börja snida i trä, fotografen kan odla sin kreativitet – och då blir de båda konstnärer, var och en på sitt sätt.

Lyfter fram det viktiga

En företagsfotograf kan på många sätt hjälpa ett företag att lyfta fram produkter och personal. Hen vet hur man ska ta personalbilder med en känsla av arbetsglädje, produktbilder som framhäver det lilla speciella, arbetsmiljöer som visar trivsel, eller kanske rentav hemkänsla. En bra företagsfotograf vet att hen har rätt resultat i kameran när hen lämna kunden för att åka till ateljén och börja redigera; balansera färgerna, ge bilderna rätt mättnad, rätt ljus, rätt kontrast, skära bort det onödiga, framhäva det viktiga och komponera bildsviter.

Företagsfotograf Täby

Smajl Studio ligger i Täby och består av Magnus Svensson och Anne Vindehall, båda med lång erfarenhet av företagsfotografi och barnfotografering. Ljus och rymd präglar många av deras bilder från olika arbetsplatser i Stockholmsområdet och runt om i landet. Men även närbilder av både personer och produkter är också viktiga delar i konsten att kunna göra en företagspresentation i bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 11 =