Hur gör man för att installera en dimmer till taklampa

Att kunna dämpa ljuset på kvällen eller någon annan tid på dygnet är trevligt och sparar lite el om inget annat.
Eftersom alla lampor man köper idag är LED så måste man först och främst kontrollera att lamporna är dimbara, det är inte alltid dom är det och då får man införskaffa rätt sorts lampor.

Dagens dimmrar är mycket mer avancerade än dom som användes förr till vanliga glödtrådslampor och det fungerar inte att använda en gammal typ av dimmer till nya LED lampor.
En dimmer måste bytas av en elektriker huddinge eftersom det räknas om en fast elinstallation. Undantagsvis finns det dimmrar som man styr med fjärrkontroller som sitter direkt i vägguttag eller som monteras direkt på en kabel.

Har man ingen erfarenhet eller kunskap av att montera med el så ska man låta kunniga fackmänniskor göra det, en elinstallation Stockholm kan vara dödlig om man inte vet vad man gör eller i andra fall skapa bränder. Försäkringsbolag ger ingen ersättning på installationer som inte är besiktade och godkända av legetimerade företag.

Att anlita en firma för en el installation Stockholm är inte så dyrt eftersom det räknas som hushållsnära tjänster och är avdragsgillt. Rut och rot avdrag som det heter ger tillbaka en viss del av kostnaden på skatteåterbäringen, kontrollera dock innan du anlitar om du kan få göra avdraget och vad som krävs för detta.

Jämför gärna mellan olika firmor så du får ett bra pris, gärna ett företag som ligger lokalt där du bor. Det finns företag i olika storlekar men man ska inte dra sig för att fråga stora som små bolag eftersom det är alltid bra att ta reda på så mycket som möjligt innan.

LED ljus är mycket billigare i drift än föregående typer av lampor eftersom dom har extremt längre livstid samtidigt som dom drar en bråkdel energi jämfört med motsvarande äldre tekniker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 2 =