Ska du starta företag som klipper gräs?

Om man ska klippa gräs så vill man ha bra maskiner som både är bränslesnåla och starka så det går snabbt och effektivt framåt.
Det går inte att köpa vilka maskiner som helst utan man måste välja något med kvalitet.

Beroende på vad för slags gräsmattor om ska klippas så finns det olika sorters maskiner för olika ändamål.
Ska man klippa jämna parker eller golfbanor så vill man använda sig av en Jacobsen som har breda klippytor och kraftfull turboladdad motor från Kubota.
Deras största maskin har  fyra meter bred klippyta och kan klippa 4,3 hektar på en timme.

Behöver man en maskin som arbetar lite tystare så finns det den hydrauldrivna Ferrari GTS som har uppsamlare.
Fyrhjulsdrift och en fantastisk uppsamling av fuktigt gräs och löv gör maskinen lättanvänd och sparar på kroppen med servostyrning och hydraulisk högtömning av behållaren.

Det finns många tillverkare på marknaden som skapar maskiner i hög kvalitet där vissa är lite bättre än andra. Det som är gemensamt med dom flesta maskinerna är att dom drivs av motorer från Kubota som är ett driftsäkert alternativ. Självklart tillverkar Kubota egna maskiner och har ett bredare sortiment av olika fordon.

Man kan som exempel investera i en kompakttraktor som det går att byta verktyg på. På sommaren har man klippaggregat monterat och på vintern kan man skotta snö med en skär.
På detta sättet så kan man sysselsätta sig året runt och inte bara på sommarhalvåret då gräset växer som mest.

Om man ska klippa gräs som egen företagare så får man troligen komplettera med en mindre klassisk gräsklippare för trånga utrymmen och en trimmer som man kan ta kanter med.
Många gör misstaget och väljer ett märke som riktar sig mot privatpersoner där man råkar ut för reparationer och service mycket oftare än med en professionell maskin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =